Corona 2020-08-26T15:17:15+00:00

Nieuws

Coronavirus informatie

Take Care V&R Thuiszorg houdt nauwlettend de ontwikkelingen in de gaten volgens de geldende adviezen vanuit RIVM, GGD en landelijk uitbraakmanagementteam, om de verspreiding van het coronavirus en de gevolgen hiervan te beperken.
Zie hieronder de genomen maatregelen van Take Care V&R Thuiszorg:

Bent u cliënt bij Take care? Bent u verkouden, heeft u keelpijn, moet u hoesten of heeft u griep? Dan vragen wij u om het contactmoment af te zeggen.

Dagbesteding
Vanaf 3 juni ’20 gaat de dagbesteding van Take Care V&R Thuiszorg weer open in een aangepaste vorm. Uit oogpunt voor veiligheid beginnen wij met kleine groepjes van maximaal 12 cliënten. De dagopvang heeft een aangepaste vorm op basis van de RIVM richtlijnen.
Twee weken na de opening zullen we de opening evalueren mochten er nieuwe aanpassingen komen zullen wij dit mededelen.

  • De dagbesteding heeft een aparte ingang en een aparte uitgang. Deze zijn op de deuren vermeld en bij binnenkomst word dit iedereen verteld.
  • Ook zijn de tafels en stoelen ingedeeld op minimaal 1,5 meter afstand. Er mogen maximaal vier personen aan één tafel zitten. Om deze 1,5 meter te bewaken, zijn de plekken op de grond waar de stoelen op staan gemarkeerd met een streep. Dit houdt in dat de stoelen op die strepen moeten blijven staan en niet verplaatst mogen worden.
  • Alle tafels zijn voorzien van desinfecterende gel.
  • Aan de muren en op de grond zijn er stickers geplaatst met daarop; 1,5 meter afstand houden, handen wassen en verboden om handen te schudden.
  • Bij het binnentreden van het pand wordt er bij iedereen (inclusief het personeel) de temperatuur opgemeten. Mocht er geen koorts zijn, dan mag het pand worden betreed en wordt er geacht om de handen te desinfecteren. *
  • Er wordt aan de cliënten gevraagd om zo min mogelijk onnodig rond te lopen. Mocht er behoefte zijn aan beweging, dan kan dit individueel gedaan worden of met behulp van personeel. Personeel moet dan voorzien zijn van een mondkapje en handschoenen.

Alle spullen die ingezet worden voor de activiteiten worden goed schoongemaakt na aanraking van een persoon en worden na het schoonmaken aan iemand anders gegeven als dit nodig is.

*Bij een temperatuur vanaf 38°C wordt het bezoekersprotocol gehanteerd. Er worden een aantal vragen gesteld over de gezondheid van de persoon en van hun huisgenoten. Hierna wordt er uitgelegd dat het binnentreden van het pand niet mogelijk is.

Thuisbegeleiding
Bij Take Care V&R Thuiszorg gaat thuisbegeleiding gewoon door. De thuisbegeleider gaat het fysieke contact wel beperken en biedt bij voorkeur via beeldzorg of telefoon ondersteuning. Alleen noodzakelijke begeleiding zal thuis worden gegeven. De thuisbegeleider stemt dit graag samen met u af.

Persoonlijke verzorging
Op dit moment kan er bij iedereen volgens het zorgplan, zorg geleverd worden. Als dit niet meer mogelijk is zal er met u contact worden opgenomen en zal het zorgplan daarop aangepast worden.

Medewerkers
Al onze zorgmedewerkers met cliëntcontacten die niet altijd 1,5 meter afstand kunnen houden en garanderen werken met mondkapjes en handschoenen, ook als de cliënt geen klachten heeft.
Binnen Take Care V&R Thuiszorg is het beleid dat als een medewerker minimaal 24 uur milde klachten heeft, hij/zij getest wordt en niet aan het werk gaat. Is de test negatief? Dan mag de medewerker weer aan het werk. Hij/zij gebruikt dan een mondkapje en handschoenen als er nog klachten zijn.

Is de test positief, dan gaat de medewerker uiteraard niet aan het werk totdat hij/zij 72 uur klachtenvrij is.